Mikrosoft fix it centar za automatizovano rešavanje uobičajenih problema


Mikrosoft fix it centar je online servis koji nudi brzu i automatsku popravku poznatih problema za Windows operativni sistem, MS Office paket, Internet Explorer, Xbox, Windows Server, SQL Server itd.. Da koristite ove automatizovane opcije popravki čestih i uobičajenih problema posetite Microsoft Fix it Solution Centar na ovoj adresi. Prvo izaberite oblast problema kliknuvši na neku od ikonica koje imaju dodatna objašnjenja kada navedete kursor iznad.

Nakon odabira oblasti u sekciji broj 2: Šta želite da uradite izaberite neku od ponuđenih opcija i pojaviće se lista sa ponuđenim automatizovanim popravkama u sekciji broj 3. Kliknite na pokreni odmah dugme koje se nalazi na levoj strani opisanog rešenja.

Pojaviće se dijalog u kome trebate kliknuti Save File dugme. Nakon završenog preuzimanja dva-put kliknite na preuzetu datoteku da pokrenete instaler a zatim kliknite Run dugme. Zatim će se na ekranu pojaviti dijalog u kome trebate prihvatiti uslove korištenja kliknuvši na dugme Accept.

Nakon toga će se pojaviti novi dijalog u kome trebate izabrati jednu od dve ponuđene opcije koje nisu dostupne za sve popravke, nekada je dostupna samo jedna. Najbolje rešenje je kliknuti  Detect problems and apply the fixes for me (Recommended) i u tom slučaju sve će biti automatizovano bez Vašeg učešća, druga opcija je Detect problems and let me select the fixes to apply i u tom slučaju problemi će biti dijagnosticirani i biće Vam ponuđeno da izaberete šta hoćete da popravite. Problem je u tome što nije prevedeno i onaj ko ne zna Engleski neće imati neke naročite koristi.

Iako sam izabrao automatsku opciju pojavio se novi dijalog u kome se traži odobrenje za izvršenje popravki i to na Engleskom bez nekog detaljnog objašnjenja, ostaje mi da verujem onima koji su i napravili. U ovom dijalogu treba kliknuti na dugme Apply this fix.

Nakon toga se pojavljuje novi dijalog sa izveštajem o urađenim popravkama gde Vam ne ostaje ništa drugo do da kliknete Next dugme ako ne razumete Engleski.

Sledi jedan veoma interesantan dijalog na Engleskom u kome trebate izabrati jedan od odgovora da bi Next (dalje) dugme postalo aktivno. U ovom dijalogu trebate odgovoriti na pitanje da li su popravke uspešno izvršene (otkud znam kada nisam stigao da pregledam). U svakom slučaju kliknite ispred prve ili treće opcije(ne znam da li je problem rešen) i opcionalno u tekst polje ispod napišite šta želite da Next dugme postane aktivno a zatim kliknite na njega.

Na kraju će se otvoriti dijalog u kome će Vam biti ponuđeno da otvorite nalog i koristite ovaj servis. kliknite na jedino ponuđeno dugme da se otvori stranica gde možete otvoriti nalog ili jednostavno izađite iz ovog dijaloga kliknuvši na dugme Close pri dnu sa desne strane.

Ovde se završava vodič kroz Srpsko-Engleski fix it centar. Nadajmo se da će uskoro sve biti prevedeno na Srpski za sugrađane koji ne govore Engleski.

Коментари

Популарни постови