Besplatni online servisi

Online skladištenje

Picasa Web albumi je Google-ov servis koji omogućava online skladištenje slika i njihovu distribuciju. Možete kreirati zasebne albume i slati linkove svojim prijateljima da ih pogledaju. Moguće je ugrađivanje slide-show prikazivanja na blog ili Web-stranicu. Albume možete kategorizovati kao privatne i biti u mogućnosti da ih samo vi pregledavate i oni kojima pošaljete link ili kao javne i dostupne svima na Web-u. Picasa Web albumi nudi i obradu slika u Picnik online alatu za brzu i automatizovanu obradu slika. Potrebno je da imate otvoren Google nalog da biste koristili ovaj servis.

YouTube je Google-ov sajt na kome možete postavljati video sadržaje i ubacivati ih na Vaš sajt ili blog. Video možete okarakterisati kao privatan ili javni tako da može svako na internetu da ga pregledava. Potreban je Google nalog da biste koristili ovaj servis.

Vimeo je sajt sličan YouTube gde možete postavljati video sadržaje u neograničenoj količini. Potrebno je otvaranje naloga.

Photoshop.com nudi online prostor 2GB za slike i video sadržaje. Potreban je besplatan nalog a osim skladištenja slike možete i obrađivati besplatno. Moguće je kreirati albume i slati linkove do njih. Možete kreirati slideshow i ubaciti ga na web stranicu.

Windows Live SkyDrive je Mikrosoft-ov servis koji omogućava 25GB skladištbenog prostora. Uskladišten materijal možete okarakterisati kao privatan ili javan i dostupan svima. Možete slati linkove do materijala ili ugraditi vezu na sajt ili blog i omogućiti drugima da ga preuzmu. Potrebna je registracija i otvaranje naloga.

Dropbox je online servis koji omogućava da skladištite 2GB materijala sa osnovnim besplatnim nalogom. Treba da otvorite nalog i instalirate Dropbox na Vaš kompjuter. Direktorijum Dropbox-a možete postaviti na bilo kojoj lokaciji na kompjuteru i on će automatski ažurirati sve promene čak i kada su individualni dokumenti u pitanju.

Copy je veoma sličan servis Dropbox-u i daje u startu 20GB besplatnog prostora za skladištenje potpuno besplatno. Pročitajte više u postu: 20 GB besplatnog online prostora za skladištenje datoteka.

Acrobat.com je online servis koji nudi skladištenje 2GB materijala uz registraciju koja je besplatna. Uskladištene datoteke možete ugraditi u Vaš sajt ili blog ili kreirati potpuno nove dokumente i prezentacije uz pomoć online editora.

Sajtovi

Weebly je sajt kreator na kome možete besplatno kreirati svoj sajt. Veoma je lak za upotrebu i poseduje sve elemente sajta koji se dodaju prevlačenjem i odpuštanjem. Uz sajt možete kreirati i blog i povezati ga sa sajtom. Registracija obavezna.

Yola nudi slične mogućnosti kao i Weebly, sve elemente koje treba da poseduje jedan sajt s tim što daje manju kontrolu ali veći skladištbeni prostor: 1GB. Potrebno je otvoriti nalog.

Google sajtovi vam daje mogućnost kreiranja besplatnog sajta pogodnog za nastavnike i profesore pre svega. Potreban vam je Google nalog.

Wix nudi besplatan sajt i portfolio hosting uz izvanredno lak i fleksibilan editor. Nije potrebno nikakvo poznavanje kodiranja da biste kreirali sajt ili portfolio sa naprednim opcijama kao što je opis stranice za pretraživače (Google, Bing, Yahoo). Potrebno je otvoriti nalog.

Blogovanje

Blogger je Google-ova platforma za blogovanje. Potrebno je da se prijavite sa Google nalogom i počnete da blogujete.

WordPress je popularna platforma blogera širom sveta. Daje izuzetno veliku kontrolu nad sadržajem i izgledom. Potrebno je da otvorite nalog.

Posterous je blog platforma koja je veoma jednostavna za upotrebu i omogućava auto objavljivanje članaka na ostalim blog platformama kao i hosting za .swf datoteke. Obavezno otvaranje naloga.

Web formulari

Email Me Form je sajt na kome možete besplatno kreirati 5 formulara i postaviti ih na Vaš blog ili sajt. Uz besplatnu registraciju možete kreirati kontakt formulare, upitnike, formular za pretplatu na novosti sa sajta, formular kojim Vas obaveštavaju o greškama na sajtu, formular za rezervaciju hotelske sobe... Kada posetioc popuni formular dobijate e-mail sa sadržajem formulara. Sa besplatnim nalogom imate pravo na 200 poruka u toku jednog meseca.

Polldaddy vam omogućava da kreirate do 5 kviza, upitnika sa besplano otvorenim računom. Dobijate kod koji treba na nalepite na sajt ili blog i do 200 izveštaja mesečno.

Коментари

Популарни постови