Slanje slika na Email iz Google Picasa

Google Picasa je izvanredan besplatan softver pomoću kojeg možete organizovati, doterivati, pregledavati Vaše slike i video zapise. Detaljnije možete pronaći u mini PDF priručniku Besplatan program za rad sa digitalnim fotografijama – Google Picasa.

U ovom postu ću Vam objasniti kako da šaljete Vaše slike na email preko MS Outlook ili Google naloga. Prvo treba pokrenuti Picasa i pronaći sliku koju hoćete da pošaljete. Kliknite na sliku da je označite ili dva-put kliknite na sliku da uđete u režim Prikaži i izmeni gde možete preko panela sa leve strane da doterate sliku, dodate tekst, pretvorite je u crno-belu i primenite filtere koju su dostupni.


Kada ste završili sa doterivanjem i prilagođavanjem prvo pogledajte opcije za slanje slika na email iz Google Picasa. Idite na Alatke > Opcije. U dijalogu opcije kliknite na karticu Tipovi datoteka da vidite koje sve formate podržava Picasa.

Prebacite se na E-pošta karticu i podesite opcije slanja, na kraju kliknite dugme Potvrdi pri dnu dijaloga sa desne strane.

Da pošaljete sliku možete koristiti tastersku prečicu Ctrl + E, da izaberete E-pošta iz Datoteka menija ili da kliknete na email ikonicu pri dnu prozora.

Otvoriće Vam se Izaberite e-poštu dijalog u kome treba da izaberete opciju slanja preko MS Outlook ili preko Google naloga. Ako nemate Google nalog biće Vam ponuđeno da ga kreirate ili ako niste prijavljeni da se prijavite.

Kada izaberete  Gmail opciju slanja otvoriće se novi dijalog u kome treba da ukucate adresu e-pošte na koju šaljete foto e-mail poruku. Dok kucate biće Vam ponuđeni kontakti iz Gmail adresara. Možete promeniti tekst naslova i tela poruke koji je automatski generisan i ubačen. Na kraju kliknite dugme Pošalji u donjem levom uglu dijaloga i završili ste.

Ovako izgleda primljena email poruka poslata preko Google Picasa.
 

Коментари

Популарни постови