Malwarebytes Anti-Malware besplatan softver za uklanjanje malicioznih programa


Malwarebytes je besplatan softver koji može da Vam pomogne u pronalaženju i otklanjanju malicioznih (štetnih) programa (virus, trojan, spyware, adware i rootkits) koji su izbegli sve zaštite i štitove na Vašem kompjuteru. Veoma se lako instalira i ima veoma razumljiv i jasan interfejs. Možete ga preuzeti sa ove lokacije, dostupan za Windows 2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7. Prilikom instaliranja izaberite Srpski za jezik.
Nakon instaliranja pokrenite softver i otvoriće Vam se početni prozor i kartica Skener. Kao što je i napisano brzo skeniranje je najbolja opcija. Kliknite Skeniranje dugme sa leve strane pri dnu početnog prozora.

Brzo skeniranje traje oko 10 minuta i nakon toga otvoriće se izveštaj na ekranu sa detaljima pretrage.

Svi izveštaji se čuvaju i dostupni su preko kartice Izveštaj. Na kartici Podešavanja imate interesantne opcije kao što je postavljanje šifre, dodavanje stavke u kontekst meniju tako da možete skenirati datoteku na desni klik a možete odrediti i da Vas softver obavesti o dostupnim ažuriranjima svakih (x) dana.

Na kartici Ignorisane stavke možete odrediti direktorijume koje hoćete da isključite iz skeniranja za slučaj da direktorijum sadrži stavku koju pronalaze anti-virus softveri a dolazi od poverljivog i sigurnog izvora. Kliknite na Dodaj dugme i navedite na direktorijum.

Kartica dodatni alati daje pristup do dodatnog softvera pomoću kojeg možete izbrisati datoteke koje ne uspevate da izbrišete pomoću komande Delete. Kliknite na Pokrenuti alat i otvoriće Vam se Otvoriti dijalog u kome treba da navedete na datoteku koju hoćete da izbrišete..

Malwarebytes je dobar, besplatan i dobro ocenjen sotver od strane recenzenata (4+) i potrošača (4+) na cnet sajtu koji je vodeći centar za preuzimanje softvera.

Коментари

Популарни постови