Izašla Google Chrome ekstenzija Chat for Google

Google je izdao ekstenziju (dodatak) za Google Chrome čitač internet stranica koja se zove Chat for Google i koja omogućava slanje i primanje instant poruka u realnom vremenu kao i pokretanje video konferencija do 10 učesnika, sve što je potrebno je da imate web kameru, mikrofon, google+ nalog i instaliran Google voice and video plugin. Ako nemate video kameru možete koristiti samo mikrofon.


Prednosti ove ekstenzije ili dodatka za Chrome je u tome što možete pretraživati internet i slati instant poruke, linkove svojim prijateljima i rođacima ili započeti video razgovor klikom na ikonicu kamere bez instaliranja dodatnih softvera kao što je Skype.

Druga prednost je da ste uvek dostupni bez da imate Google+, Gmail stranicu otvorenu. Da instalirate dodatak idite na ovu adresu i kliknite ADD TO CHROME dugme u gornjem desnom uglu. Instaliranje traje oko pola minuta i pojaviće se ikonica Chat for Google u gornjem desnom uglu Google Chrome kao i na traci system try u donjem desnom uglu Windows-a.

Da otvorite prozorče Chat kliknite na jednu od dve Chat for Chrome ikonice. Da pošaljete instant poruku kliknite na ime prijatelja ili kucajte njegovo ime u Send a message to.. tekst polje i otvoriće se novo prozorče u kome možete ukucati poruku ili poslati link do internet stranice. Da zatvorite Chat prozorče kliknite na znak x u gornjem desnom uglu.

Коментари

Популарни постови