Besplatan softver za održavanje registara Ashampoo Registry Cleaner

Održavanje odnosno čišćenje registara je bitna stavka u održavanju kompjutera iz razloga jer može da ubrza rad kompjutera i oslobodi Vas neprijatnosti i frustracija kao na primer kada ste deinstalirali garnituru slova (Font) a registri nisu uklonjeni, ta garnitura slova se pojavljuje na listi dostupnih a ne možete da je koristite.
Ashampoo Registry Cleaner možete preuzeti na ovoj lokaciji - napominjem da je ovo promotivni period tako da kasnije možda nećete moći da ga preuzmete (post objavljen 25 februar 2012) . Potrebno je da unesete email adresu da biste dobili link za preuzimanje. Nakon instalacije pokrenite softver koji ima lako razumljiv interfejs. Da pokrenete pretragu oštećenih registara kliknite na Search, da podesite opcije odnosno ponašanje softvera kliknite na Options a da vratite na prethodno stanje kliknite na Backups – svaki put kada brišete suvišne registre biće napravljena kopija tako da ih možete povratiti kasnije ako je potrebno ili primetite neželjene promene.


Pre nego pokrenete pretragu predlažem Vam da proverite opcije. Kliknite na Options a zatim na Backups i podesite ako već nije podešeno da program ne briše kopije automatski. Uključite ove dve opcije za svaki slučaj:
Do not delete backups automatically
Ask before deleting old backups automatically

Pokrenite softver i kada pronađe beskorisne registre biće izlistani i automatski svi obeleženi (znak za potvrdu ispred) za brisanje. Ako niste upoznati sa registrima ostavite sve kako stoji i kliknite Delete.

Za slučaj da primetite neke neželjene promene pokrenite Ashampoo Registry Cleaner i kliknite na Backups. Kliknite na registre koje hoćete da povratite (verovatno ćete ih prepoznati po datumu) da dobiju plavu pozadinu a zatim kliknite na Restore dugme. Kada se nagomilaju kopije na isti način možete izbrisati stare kopije za koje ste sigurni da Vam nisu potrebne. Kliknite na registre koje hoćete da izbrišete da dobiju plavu pozadinu a zatim na dugme Delete. Imate opcije za brisanje i preko dugmeta Delete old backups – kliknite na trougao sa desne strane a zatim izaberite da izbrišete registre starije od 7, 14 ili 30 dana.


Коментари

Популарни постови